Ugorjunk bele a virtuális világba!

Tisztázzuk az elején, hogy mi is  a VR szemüveg pontosan. Egy olyan eszközről van szó, melynek lényege, hogy a fejünkre helyezve érzékeli a fejünk elmozdulását és a szemüvegben megjelenített kép nézőpontja eszerint változik.

A szemüvegek fejlesztése évtizedes múltra nyúlik vissza, azonban az új VR szemüvegek teljesen más élményt nyújtanak. A VR szemüvegeket két nagy csoportba sorolhatjuk, vannak azok, amelyekbe egy erre alkalmas mobiltelefont kell helyeznünk és a mobiltelefon szolgáltatja a képet, illetve a szenzorai érzékelik a fejünk mozgását. A másik csoportba pedig az All in one VR headsetek tartoznak, melyekbe mind a kijelző, mind pedig a szükséges szenzorok beépítésre kerültek, így nem szükséges hozzá okostelefon.

Ugorjunk bele a virtuális világba!

Amikor a felvesszünk egy VR szemüveget és a fülhallgatót is a fülünkbe dugjuk, teljesen elszakadunk a valóságos környezetünktől, egy virtuális világban találjuk magunkat. A technológia fejlettségének köszönhetően ha forgatjuk a fejünket, a szemüveg azonnal követi a mozgásunkat. A használata nagyon egyszerű, hiszen egy pár perces procedúra után már használhatjuk is, nincs szükségünk különböző kezelőfelületekre vagy több száz gombra.

Tipp:

Forgószékben ülve próbálj ismerkedni a virtuális világgal, mellyel megkönnyíted a 360 fokos mozgásteredet. Vigyázat nagyon könnyű belefeledkezni!

Mozi kicsit másképpen

Nemrég ámultunk, bámultunk, amikor beültünk egy 3D-s moziba. Ezután a 3D technológia az otthonunkba is beköltözött a 3D-s TV-nek köszönhetően. Mára már szinte alapként tekintünk egy 3D-s tartalomra. A fejlődés viszont itt nem áll meg!

Fokozd a hatást és válaszd a  360 fokos 3D tartalmat(röviden VR), ami még fantasztikusabb élményekhez juttat. Olyan, mintha mi is a film részesei lennénk, szereplői a filmnek. Úszhatunk delfinekkel, cápákkal, simogathatunk oroszlánt. Kinek ne tetszene? Biztosak vagyunk benne, hogy ha egyszer valaki kipróbálja akkor mindenképpen lefogja nyűgözni. Már léteznek egész estés VR mozifilmek is!

A játék szerelmeseinek is fog tetszeni, hiszen 3D-ben, plusz 360 fokban élvezheti a legújabb játékokat, részesévé válik a játék világának. Nem is beszélve arról, hogy milyen könnyű kezelni.

Folyamatosan újabbnál újabb játékok látnak napvilágot PC-re, okostelefonra és konzolra is(Playstation VR). A jövőben különböző VR kiegészítők is megjelennek a játékokhoz, mint pl. fegyverek, ütő(teniszütő, golfütő), stb…

Ha egy kicsit jobban belegondolunk komoly előnyökkel járhat a VR szemüveg. Egy virtuális szemüveget és egy virtuális kesztyűt viselő orvos akár robotkarok segítségével több ezer kilométer távolságból képes lesz majd operálni. Hát ez nem fantasztikus?! Azonban mindez még csak a jövő zenéje.

Kövess, likeolj minket:

Be the first to comment on "Ugorjunk bele a virtuális világba!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*